Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az első terepjáró személyautót 1934-ben mutatta be a Mitsubishi. A PX-33 4WD orrába 4390 cm3-es 70 lóerős, 6 hengeres dízelmotort építettek be. Utóda, a Pajero fogalom a terepjárók világában. Az 1982-es bemutatkozás óta népszerűsége töretlen, amelyben közrejátszik a világ legnehezebb feltételű raliversenyein, az embert és autót próbáló Dakar-ralikon szerzett nyolc győzelem. A Pajero a luxus személyautók komfortját ötvözi a legvadabb útakadályokat is legyőzni képes terepjárók robusztusságával.A legújabb Pajero modellekben a motor és a kerekek közötti kapcsolatról a továbbfejlesztett, intelligens Super Select 4WD-II rendszer gondoskodik. A műszaki arzenál tovább bővült: a kerekek és az útfelület közötti optimális tapadást a kipörgésgátló MATC (Mitsubishi Active Traction Control) és a kanyarstabilitást fokozó, az autó kicsúszását korlátozó MASC (Mitsubishi Active Stability Control) rendszer vigyázza. A nehéz terepen lejtőn haladó Pajero vezetőjét motorfék-asszisztens (EBAC) segíti, vészfékezéskor a kerekek blokkolását Multi Mode ABS fékrendszer akadályozza meg. A Pajero 20 éves története az újabb és újabb fejlesztések mindennapi alkalmazásáról szól, amely folyamatosan építi a Mitsubishi mérnökei által megalkotott különleges autókategória legendáját.

 

Lancer névnek hosszú és büszke története van: több mint 30 éve jelent meg nagy sikerrel a piacon. Amint megjelent, világszerte azonnal magára vonta a figyelmet, elsősorban kompakt, könnyed formájával. A vásárlók rövid idő alatt megtapasztalhatták, hogy a Lancer tiszta és robusztus technikája egyben biztos, megbízható választás a számukra. Hírnevét számtalan világraszóló ralisiker - öt világbajnoki cím - alapozta meg.

Mitsubishi lancer


A legújabb Lancer immár a kilencedik generációt képviseli. Négyajtós (sedan) és kombi változatban egyaránt megrendelhető a régóta várt Mitsubishi.

 
A megújult mitsubishi lancer


A legkisebb 1.3-as is gazdag felszereltséggel kapható, az 1.6 literes modelltől pedig igazi luxuskategóriát idéző a kínálat. A biztonságot fokozza a függönylégzsák, a biztonsági karosszéria, és természetesen az elektronikus fékerő-elosztóval kombinált blokkolásgátló.
A sportos tradíciót képviseli a Lancer Kombi Sport, amely alacsonyabb futóművet, MOMO-kormányt és sportüléseket kapott. Ez a változat 1.6 és 2.0 literes motorral egyaránt megrendelhető. Mind a sedant, mind a kombit elegáns színek, ötletes megoldások, első osztályú kidolgozás emeli a kategória elitjébe.
Az 1.6 motorral szerelt változat 4 fokozatú automata sebességváltóval is kapható.

A megújult mitsubishi lancer

 

Életünk tele van kalanddal, kihívásokkal és felfedezésekkel. Egyik ilyen felfedezés egy sportkombi és egy terepjáró ötvözése, amellyel bárhova eljuthat, ahová csak akar. Üljön csak a volánhoz és válassza ki a célt, szabadon.Mindekinek joga van élvezni az időt, amit az utakon tölt. Követeljen többet autójától. Követeljen többet az életttől. Az autó melyet vezet és ahogyan azt vezeti a személyisége része. Mutassa meg másoknak is, vezessen a saját stílusában, élvezzen minden egyes utat melyet az Outlanderrel tesz meg. Egy pillantás elég, hogy tudjuk, hogy az Outlander különleges autó. Egyedülálló kombinációja az eleganciának és a sportos részleteknek. Nézzék csak meg a sportos orrészt és a jól látható, stílusos hátsó lámpákat. Láthatja, hogy a tetőkorlát és a hátsó légterelő a tető alá szerelt féklámpa az Outlander sportos külsejét hangsúlyozzák. Ezzel az autóval bármikor és bárhova tökéletesen utazhat.
Ha olyan autóra vágyott ahol a tökéletes kényelem mellett a vezetési élmény sem veszik el - most megtalálta. Az ülések kényelmesek és a kapcsolók, gombok könnyen elérhetőek. Az ezüst keretes, vörös háttérvilágítású kijelzők és a könnyen olvasható analóg óra nyugodt összhatást kelt. Szériatartozék a légkondicionáló, a központi zár, az elektromosan állítható tükrök és az elektromos ablakemelő. Az Outlander bebizonyítja, hogy egy sokoldalú, variálható utasterű autó esetében sem kell a kényelmes utazásról lemondani. A megemelt üléseknek hála, könnyebb a be- és kiszállás feltéve, hogy egyáltalán hajlandó lesz kiszállni az Outlanderből.BiztonságAz Outlander rendelkezik a legújabb biztonsági felszereltséggel. A Mitsubishi RISE karosszériát körülvevő törési-zónák egy ütközéskor a lehető legjobban védik az utasokat. Egy baleset után - a jármű elhagyását vagy a mentést elősegítendő - az összes ajtó zárja kinyílik. Az Outlander blokkolásgátló rendszere (ABS) biztonságos fékezést tesz lehetővé még nedves és csúszós úton is. Az elektronikus fékerő-elosztó együtt működve az ABS-sel biztosítja, hogy a fékerő a terheléstől és az útviszonyoktól függetlenül egyenletesen jusson a kerekekre.A két SRS légzsák, az övfeszítők kiegészítve a 3 pontos ELR övekkel minimálisra csökkentik az elől ülők fej- és törzssérülési veszélyeit egy balesetnél. A biztonságot tovább növelik az Outlanderben szériatarozék első, oldalsó légzsákok. A sportos kombik és a szabadidő-autók legjobb tulajdonságait ötvöző modell fronthajtással és 4WD-rend- szerrel egyaránt megrendelhető. Merész vonalak, elegáns kialakítás, számtalan új megoldás jellemzi a Mitsubishi tradícióira épülő, az amerikai és európai ízlésvilágot egyaránt tükröző új modellt.Az alapmotor a Lancer EVO 2 literes erőművének szelíd (136 LE) változata, de megrendelhető már a 2,4 literes bivalyerős 160 lóerős MIVEC-motorral is.
DRIVE ALIVE - ez az Outlander találó szlogenje.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

vilcsi

(én meg a tehén, 2009.08.13 14:12)

jah gecóóó